Multislip – Bäst i test

Multislip, deltaslip, trekantslip eller slipmus. Kärt barn har många namn. Detta är slipmaskinen du vänder dig till när du behöver slipa i hörn och på svåråtkomliga ställen.

  • Prisvärd
Multislip bäst i test
Black & Decker KA2000-QS
  • Batteridriven
Batteridriven multislip
Bosch PSM 18 LI
  • Premium
Multislip för proffs
Festool DTSC 400

Multislipar utifrån test och omdömen

Med sin trekantiga slipplatta är multislipen ett unikt verktyg som ofta uppskattas när man önskar hantera små ytor, kanter och hörn. Just där kan andra slipmaskiner, som exempelvis excenterslipen och planslipen, stöta på problem. Men inte multislipen. Den är speciellt framtagen för dessa uppgifter.

Vi har här valt att presentera ett varierat utbud av multislipar i helt olika prisklasser. Vilken som är det bästa alternativet för just dig beror så klart på dina behov och vilken budget du har. Vår förhoppning är dock att du ska finna ett alternativ som passar just dig.

Black & Decker KA2000-QS

Black & Decker KA2000-QS

Kraftkälla: Elnät Effekt: 120 W Varvtal, obelastad: 14,000 varv/min Sliprörelse: Excenter Fastsättning av slippapper: Quick-Fit Vibration: 7 m/s² Ljudtryck: 73 dB(A) Ljudeffekt: 84 dB(A)

Multislipen Black & Decker KA2000-QS, även känd som slipmus, har visat sig vara ett populärt alternativ i verktygslådan för den passionerade hemmafixaren. Med en stark motor och en slank design ger denna multislip en pålitlig och effektiv slipning varje gång.

På tal om specifikationer, imponerar maskinen direkt med sin kompakta storlek och lätta vikt. Detta bidrar till enklare hantering och bättre kontroll under slipningsprocessen. En ytterligare fördel är dammbehållaren, som effektivt minskar spill och röra, vilket skapar en renare arbetsmiljö. I omdömen på Amazon har dock just dammbehållaren fått lite kritik från vissa användare som önskar att den skulle vara mer effektiv.

Ett stort antal recensioner har belyst denna multislips styrka i jämförelse med andra modeller på marknaden. Speciellt uppmärksammas den för sin långa livslängd och robusta konstruktion, vilket innebär att konsumenter kan räkna med många års pålitlig service.

Ändå, ingen produkt är perfekt. En del användare har påpekat att maskinen kan upplevas som något bullrig under intensiv användning. Detta kan vara en avvägning med tanke på kraften den levererar, men det är värt att beakta vid användning i ljudkänsliga miljöer.

Så för vem passar denna multislip bäst? Black & Decker KA2000-QS är, enligt oss, perfekt för den entusiastiska hemmafixaren som vill ha ett kompakt, kraftfullt verktyg för precisionsjobb. Den är både pålitlig och prisvärd, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som vill ha ett verktyg som presterar varje gång.

Sammanfattningsvis, med en solid konstruktion, pålitliga funktioner och några mindre nackdelar, står Black & Decker KA2000-QS ut som en framstående aktör på marknaden för multislipmaskiner. 

Multislip som är extremt användbar för små jobb.

Monica, Amazon

Aktuella priser

Bosch PSM 18 LI

Bosch PSM 18 LI

Kraftkälla: Batteri Spänning: 18 V Slipfrekvens: 22000 varv/min Oscillationsrörelse: 1,6 mm Slipyta: 104 cm² Slipmediefäste: Mikrokardborrfästsystem Maskinens vikt: 1,3 kg

Bosch PSM 18 LI multislip (eller deltaslip som den även kallas) framstår som ett utmärkt val för den kräsna hantverkaren och gör-det-självaren. Baserat på flera omdömen och recensioner, levererar denna multislip konsekvent utmärkta resultat på många olika material.

En av de mest framstående specifikationerna är dess kraftfulla 18 V lithium-ion-batteri, vilket garanterar långvarig prestanda och uthållighet. Tack vare sin kompakta design och ergonomiska form, erbjuder den användaren maximal kontroll och precision. Dessutom erbjuder den inbyggda dammsugningen en renare arbetsmiljö genom att effektivt samla upp damm och partiklar under slipningen.

Trots dess många fördelar, finns det dock ett litet men att nämna. Vissa användare har påpekat att byte av slipplattan kan vara något krångligt. Men med lite övning blir detta snabbt en rutin.

Vem passar då denna batteridrivna multislip för? Med tanke på dess kapacitet och mångsidighet, är Bosch PSM 18 LI idealisk för både proffs och hemmafixare som söker en pålitlig slipmaskin för diverse projekt. Den kombinerar effektivitet med användarvänlighet och visar sig vara ett utmärkt verktyg för ett brett spektrum av uppgifter.

Aktuella priser

Festool DTSC 400 Deltaslip

Festool DTSC 400 Deltaslip

Kraftkälla: Batteri Spänning: 18 V Sliprörelse: 2 mm Utbytbar slipplatta: 100 x 150 mm Batterikapacitet Li-jon: 3,10 Ah Vikt med Li-jon: 1,4 kg Varvtal: 6 000 – 10 000 min⁻¹ Anslutning dammutsugs-Ø: 27 mm

Festool DTSC 400 visar sig återigen som ett kraftfullt exempel på Festools engagemang för högkvalitativa verktyg. Med dess ergonomiska design ligger den bekvämt i handen, vilket minskar trötthet även under längre arbetspass. Kvaliteten på slipresultatet är i en klass för sig, och med den konsekventa prestandan blir det enklare att uppnå proffsiga resultat.

I flera tester har Festool DTSC 400 presterat över förväntan, särskilt i jämförelse med andra batteridrivna multislipar på marknaden. En av dess styrkor är dess kraftiga motor som levererar jämn kraft, och med funktioner som integrerad dammutsugning bidrar den inte bara till ett renare arbetsområde, men även till en hälsosammare arbetsmiljö. Just dammfritt arbete har länge varit ett stort fokus för i princip alla Festools produkter.

När det kommer till specifikationerna, belyser ett par exempel dess styrka och mångsidighet: Den innovativa StickFix-basplattan garanterar snabbt och enkelt byte av slipmedel, och slipens låga vibrationstal ger en skonsam användarupplevelse.

Även om Festool DTSC 400 har många positiva aspekter, finns det alltid utrymme för förbättringar. Några användare har påpekat att priset kan vara lite högt för hobbyanvändare, men det återspeglas också i dess proffskvalitet. Är du osäker på hur ofta du kommer ha användning av en deltaslip kan det därför finnas skäl att överväga ett billigare alternativ.

Övergripande, är denna deltaslip särskilt lämplig för proffs och seriösa hantverkare som söker efter det absolut bästa inom teknik och prestanda. För dem som prioriterar kvalitet, precision och hållbarhet, är Festool DTSC 400 utan tvekan ett av de bästa valen på marknaden.

Aktuella priser

Vanliga frågor om multislipar

Inte alla behöver en multislip och det kan finnas ett par frågor som behöver redas ut innan man genomför investeringen i detta unika verktyg. Nedan har vi därför försökt svara på några av de vanligaste frågorna om multislipar.

Källor & test – Multislip

Det har genomförts ett par mindre tester av multislipar och således finns det alternativ som fått utmärkelsen “bäst i test”. Vi har gått igenom dessa tester men för denna guide har pris, recensioner och omdömen varit minst lika viktiga för vårt urval. Nedan har vi listat ett par exempel på våra källor.

  • Bygghemma.se – I ett lite mindre test av multislipar utsåg Bygghemma Deltaslipen Einhell TE-DS 20 E till “bäst i test”. Du kan ta del av deras resonemang och motivering här.
  • Gör Det Själv – Även Gör Det Själv har genomfört flera tester av multislipar och korat alternativ som testvinnare. Vi har kontrollerat dessa tester men vill även rekommendera annat material om multislipar som de har publicerat. Exempelvis har de en enkel guide över hur du använder en multislip.
  • Omdömen – På grund av bristen på lite större tester av multislipar har omdömen varit extra viktiga för att stödja vårt urval. Vår primära källa för omdömen har varit Amazon. Flera av de mest populära multi- och deltasliparna har där hundratals betyg, omdömen och recensioner som belyser både för- och nackdelar.
  • YouTube – Även YouTube har varit en bidragande källa för denna guide. Där finns det mängder av recensioner och tester av populära multislipar. Ett exempel, som du kan se nedan, är JBTVs recension av Black & Decker KA2000-QS.
Skribent
Foto av författare
Oskar Engström
Oskar har en gedigen bakgrund som målare med över tio års erfarenhet i branschen, vilket har gett honom en djup förståelse för grundarbete och olika hjälpmedel. Idag har Oskar tagit steget fullt ut som frilansskribent, där han kombinerar sin tekniska kunskap med ett passionerat skrivande.