Cirkelsåg – Bäst i test

En riktigt bra cirkelsåg kan vara den ambitiösa hantverkarens bästa vän. Här presenterar vi ett mindre urval som tagit emot enastående omdömen eller presterat bra i tester av cirkelsågar.

  • Vårt val
Cirkelsåg bäst i test
Bosch GKS 18V-57 G
  • Populär
Bästa cirkelsågen
DeWalt DCS570NT
  • Med styrskena
Cirkelsåg med styrskena
Bosch PKS 66 AF

Cirkelsågar utifrån test och omdömen

Det finns mängder av olika cirkelsågar av varierande kvalitet, styrka och funktionalitet. Vilken den bästa cirkelsågen är för just dig beror så klart på flera faktorer som exempelvis planerade arbetsuppgifter och budget. Letar du efter en batteridriven cirkelsåg kan de dessutom vara önskvärt att hitta en modell som tillhör en större batteriplattform eftersom just batterier till verktyg kan vara dyra.

Vår ambition har varit att här presentera ett varierat urval som alla har gemensamt att de fått väldigt goda omdömen av faktiska användare. Några har även fått utmärkelsen “bäst i test” av andra aktörer. Så förhoppningsvis hittar du här en cirkelsåg som möter just dina behov eller får lite vägledning inför ditt kommande beslut.

Bosch GKS 18V-57 G

Batterispänning: 18 V Varvtal obelastad: 3.400 varv/min Klinga-Ø: 165 mm Klinghåls-Ø: 20 mm Snittdjup sågdjup (90°): 57 mm Snittdjup sågdjup (45°): 42 mm Vikt med batteri: 4,1 kg För styrskena: Ja

Så snart cirkelsågen Bosch GKS 18V-57 G tas i bruk, framträder en rad fördelar som gör denna produkt till en stark konkurrent på marknaden. Med sin 18V-motor levererar den kraft och precision i varje snitt. För professionella hantverkare och entusiastiska hemmafixare ger den ett pålitligt resultat, gång på gång.

Effektiviteten är märkbar. Tack vare en ergonomisk design möjliggör den långa arbetspass utan att kompromissa med komforten. Dessutom har den inbyggda säkerhetsfunktioner som verkligen imponerar.

Men inte allt är perfekt. En liten nackdel, som bland annat har uppmärksammats i tester och omdömen, är att batterilivslängden kan vara något begränsande för de mest intensiva användarna. En extra uppsättning batterier kan därför vara en nödvändig investering som tyvärr kostar en del extra pengar.

Ändå balanseras detta väl med dess mångsidighet. Passar den för nybörjare? Absolut. För proffsen? Utan tvekan. Så många kommer att finna denna cirkelsåg som ett kraftfullt tillskott i verktygslådan.

Kort sagt, Bosch GKS 18V-57 G representerar en förstklassig investering för dem som söker både prestanda och pålitlighet i sina projekt. Den mindre nackdelen med batteriet är långt ifrån en deal-breaker, och den övergripande kvaliteten talar för sig själv. En verklig tillgång för både amatörer och veteraner inom träbearbetning enligt oss. Den har dessutom fått höga betyg i flera tester av cirkelsågar.

Tyst och fin med klinga med många tänder som sågar fint. Stannar snabbt och går bra att hantera även vid vinklat skär.

Roland, TrustPilot

Aktuella priser

DeWalt DCS570NT

DeWalt DCS570NT

Batterispänning: 18 V Obelastad hastighet: 5500 varv/min Klingdiameter: 184 mm Klinghålsdiameter: 16 mm Geringskapacitet: 57° Max sågdjup i 90°: 64 mm Hand/Arm Vibration: 2.5 m/s² Ljudtryck: 92 dB(A) Mått (LxH): 355 x 245 mm Vikt: 3.6 kg

Cirkelsågen DeWalt DCS570NT markerar ett betydande framsteg inom verktygsindustrin. Med en stark och effektiv borstlös motor erbjuder den exceptionell prestanda för både hantverkare och hemmafixare.

Först och främst, dess kapacitet. En märkbar styrka är sågens imponerande skärkraft, som klarar de mest krävande uppgifterna. Noggrannheten i snittet kan inte överskattas, och skapar en ren och fin finish i flera olika material.

Nästa, komforten. Den ergonomiska designen gör den lätt att hantera under långa arbetspass. Dessutom är balansen mellan vikt och kraft optimerad, vilket underlättar arbetet.

Dock, inte allt är perfekt. Det har noterats i tester att dammhanteringen kan vara suboptimal i vissa situationer. Men, detta är en liten detalj som lätt kan åtgärdas med rätt tillbehör.

Slutligen, målgruppen. Sågen passar perfekt för yrkesverksamma som kräver en robust och tillförlitlig maskin, men även för den engagerade hemmafixaren som uppskattar kvalitet.

Sammanfattningsvis, DeWalt DCS570NT är ett utmärkt val. Med en liten förbättring av dammhanteringen, skulle den vara nära nog perfekt. Denna cirkelsåg levererar på alla punkter och är en tillgång i varje verkstad.

Aktuella priser

Bosch PKS 66 AF

Bosch PKS 66 AF

Sågklingans märk-Ø: 190 mm Sågklingans borrhåls-Ø: 30 mm Tomgångsvarvtal: 5.000 varv/min Stödplatta: 160 x 327 mm Sprängskydd: Aluminium Maskinens vikt: 5,4 kg Sågdjup vid 90°: 0 – 66 mm Sågdjup vid 45°: 0 – 48 mm

Bosch PKS 66 AF har markerat sig som en robust och tillförlitlig cirkelsåg i verktygsvärlden. Med sin starka motor på 1600W och skärkapacitet på 66 mm, imponerar den även den mest erfarna hantverkaren.

Först och främst är denna cirkelsåg känd för sin ergonomiska design. Det mjuka handtaget minskar vibrationerna och ger användaren en komfort som varar under långa arbetspass. Dessutom erbjuder det inbyggda laserguidesystemet en exceptionell noggrannhet, vilket skapar en oöverträffad skärprecision.

Funktioner som det justerbara sågdjupet och vinkelinställningar bidrar till flexibilitet i olika projekt. Såväl hemmafixaren som professionella snickare kommer att uppskatta den enkelhet och effektivitet som Bosch PKS 66 AF erbjuder.

Ändå finns det en aspekt som bör beaktas. Vissa användare kan finna sågbladets spännsystem något komplicerat. Detta kan initialt ta extra tid vid byte av blad, men med lite övning blir det snabbt en rutin.

Sammanfattningsvis är Bosch PKS 66 AF en kraftfull och mångsidig cirkelsåg som passar för både hobbyprojekt och professionella byggarbeten. Trots vissa mindre brister i bladbytet, överväger dess många positiva egenskaper. För den som söker en kombination av pålitlighet, kraft och precision, är denna maskin ett självklart val. Dessutom levererar de flesta butiker denna cirkelsåg med en styrskena.

Aktuella priser

Vanliga frågor om cirkelsågar

Om du letar efter den bästa cirkelsågen för dina kommande arbetsuppgifter kan det säkert finnas flera frågor och funderingar. Vi har därför sammanställt våra svar på några av de vanligaste frågorna som brukar dyka upp i köpprocessen.

Källor & test – Cirkelsåg

För vår presentation av de, enligt oss, bästa cirkelsågarna har vi använt oss av ett flertal källor. Vi har exempelvis granskat flera tester, recensioner och mängder av omdömen. Nedan har vi sammanställt ett exempel på våra källor.

  • Pricerunner – Pricerunner har genomfört ett test av cirkelsågar där 9 olika modeller granskas. Utmärkelsen “bäst i test” gick till Festool HK 55 EBQ. Bosch GKS 18V-57 G var en av de testade cirkelsågarna och fick bland annat bra betyg för sitt grepp. Du kan ta del av deras kompletta test här.
  • Gör Det Själv – Är du primärt intresserad av en batteridriven cirkelsåg rekommenderar vi Gör Det Självs test av 6 olika modeller. Det testar även lite billigare alternativ från exempelvis Biltema. Testet kan du läsa här.
  • Omdömen – De cirkelsågar vi har presenterat här tillhör de absolut populäraste på marknaden idag. Det finns också mängder av intressanta och givande omdömen av dessa modeller. Våra primära källor för omdömen har varit TrustPilot och Amazon.
  • YouTube – Vi har även granskat flera recensioner av de cirkelsågar vi presenterar här. För just recensioner har YouTube varit en av våra primära källor. Nedan kan du se ett exempel på en längre recension av DeWalt DCS570NT.
Skribent
Foto av författare
Lasse Arvidsson
Lasse, en pensionerad snickare med ett helt yrkesliv bakom sig, är en skattkista av kunskap när det gäller verktyg och byggmaterial. Sedan pensioneringen har Lasse kanaliserat sin passion för hantverk genom att dela med sig av sina erfarenheter och expertomdömen om olika verktyg och varumärken.