Arbetslampa – Bäst i test

En riktigt bra arbetslampa kan vara avgörande för ett framgångsrikt projekt. Därför tittar vi här närmare på några av de populäraste alternativen på marknaden idag.

  • Vårt val
Arbetslampa bäst i test
Bosch GLI 18V-1900
  • Testvinnare
Arbetslampa med stativ
Gelia TARGET T30AS
  • Prisvärd
Prisvärd arbetslampa
DeWaltT DCL040

Arbetslampor utifrån test och omdömen

Vilken den bästa arbetsbelysningen är för dig beror så klart på olika förutsättningar och behov. Som tur är finns det mängder av alternativ när det gäller arbetslampor. Alla de alternativ vi presenterar här använder sig av LED-belysning och har mottagit väldigt positiva omdömen och recensioner från faktiska användare. De möter dock lite olika behov så vår förhoppning är att du här ska kunna hitta den bästa arbetslampan för just dig.

Bosch GLI 18V-1900

Bosch GLI 18V-1900 - Arbetsbelysning

Batterispänning: 14,4-18 V Ljusstyrka: 1900 Lumen Drifttid 14,4 V: 80 min./Ah Drifttid 18 V: 100 min./Ah Vikt (utan batteri): 1.6 kg Mått (LxBxH): 72 x 187 x 292 mm

Bosch GLI 18V-1900 är en mycket populär och sladdlös arbetslampa som erbjuder enastående ljusstyrka och mångsidighet, vilket gör den idealisk för professionella användare och hemmafixare. Med en imponerande ljusstyrka på upp till 1900 lumen, garanterar denna arbetslampa exceptionell synlighet i alla arbetsmiljöer. Den robusta konstruktionen står emot tuffa förhållanden, vilket är avgörande på arbetsplatser.

En av de mest framträdande egenskaperna är dess justerbara ljusinställningar. Användare kan enkelt anpassa ljusets intensitet efter behov, vilket ger flexibilitet under varierande arbetsförhållanden. Dessutom är lampan utrustad med en praktisk hängkrok och ställ, vilket underlättar positionering och riktning av ljuset.

Trots dess många fördelar finns det en nackdel. Batteriet till Bosch GLI 18V-1900 säljs vanligtvis separat, vilket kan vara en extra kostnad för vissa användare. Detta är dock ett vanligt scenario för många professionella verktyg, och användare som redan har Bosch 18V-batterier kommer att finna detta mindre problematiskt.

Ett annat imponerande drag är dess långa drifttid. När den är fulladdad kan lampan lysa i flera timmar, vilket minskar behovet av frekventa laddningar under arbetsdagen. Dessutom är lampan kompatibel med alla Bosch 18V-batterier, vilket erbjuder bekvämlighet och universell användbarhet för de som redan använder andra Bosch-verktyg.

Tester och recensioner har konsekvent berömt GLI 18V-1900 för dess hållbarhet och pålitlighet. Den har visat sig vara en pålitlig följeslagare på byggarbetsplatser och i hemmiljöer, där god belysning är avgörande. Detta vittnar inte minst de många positiva omdömen denna arbetslampa har på exempelvis Amazon.

Sammanfattningsvis är Bosch GLI 18V-1900 en högkvalitativ arbetslampa som vi anser passar utmärkt för såväl yrkesmässiga som privata projekt. Dess förmåga att erbjuda stark och tillförlitlig belysning, tillsammans med dess hållbarhet och anpassningsbarhet, gör den till ett utmärkt val för alla som behöver en pålitlig ljuskälla under arbetet.

Kraftig belysning och perfekt om man har ett extra Bosch-batteri.

Nisse, TrustPilot

Aktuella priser

Gelia TARGET T30AS

Gelia TARGET T30AS

Märkspänning från/till: 220-240 V Kapslingsklass (IP): IP65 Stativ: 0.85-1.55 m Effekt ljuskälla: 30 W Ljusflöde: 2400 lm Antal lampor: 1 Bredd: 240 mm Djup: 170 mm Kabellängd: 2 m Medellivslängd: 30000 h Temperaturområde: -25-+40 °C Med skyddshölje: Ja Ljuskälla: LED (ej utbytbar) Vikt: 2.65 kg

Gelia TARGET T30AS utmärker sig som en mycket pålitlig LED-arbetsbelysning med teleskopstativ. Dess robusta design möter kraven för tuffa arbetsmiljöer. Ljusstyrkan är imponerande, vilket gör den idealisk för detaljerade arbeten. Ljuset sprids jämnt, vilket minimerar skuggor och förbättrar synligheten.

En liten nackdel är vikten. Lampan är något tyngre än andra modeller, vilket kan vara en faktor vid viss typ av användning. Dock kompenserar dess stabilitet och slitstarka material för denna mindre brist.

Specifikationerna imponerar på oss. Denna arbetsbelysning har en 30 Watts LED-strålkastare som är vinklingsbar, vilket gör det enkelt att rikta ljuset mot det önskade arbetsområdet. Det hopfällbara stativet kan justeras mellan 0,85–1,55 meter och dess plastbeklädda fötter bidrar till att stativet är stabilt även i helt utdraget läge.

Gelia TARGET T30AS har testats i olika miljöer, vilket bekräftar dess hållbarhet och pålitlighet. Dessa tester visar att lampan behåller ljusstyrka och funktionalitet även under tuffa förhållanden. Exempelvis ansåg Bygghemma Gelia TARGET T30AS vara “bäst i test” och gav bland annat beröm för dess stativ och höga IP-klassning.

Sammanfattningsvis är Gelia TARGET T30AS en utmärkt investering för de som behöver pålitlig belysning. Dess robusthet och effektiva ljusstyrka passar särskilt bra för yrkesverksamma inom bygg och renovering. Trots den något högre vikten är den en toppkandidat för en mångsidig arbetslampa.

Aktuella priser

DeWaltT DCL040

DeWaltT DCL040

Typ: LED Kraftkälla: Batteri Ljusflöde: 110 lumen Livstid: 10000 timmar Lamphuvud: Roterbart i 90° Bälteskrok: Ja Vikt: 0,6 kg Mått (LxH): 115 x 240 mm

Arbetslampan DeWalt DCL040 lyser starkt i kategorin bärbara ljuskällor. Dess lyskraft är imponerande, vilket gör den idealisk för yrkesarbetare och händiga hemmafixare. Med en lumenstyrka som effektivt belyser arbetsytor är den ett måste i verktygslådan.

En särskild fördel är lampanens hållbarhet. Tack vare sitt robusta hölje står den emot tuffa arbetsförhållanden. Användare uppskattar även den flexibla huvudrotationen, som möjliggör riktat ljus där det behövs som mest. Dess vikt på endast 0,5 kg gör den dessutom lätt att hantera och transportera.

Trots dessa styrkor finns en nackdel enligt oss och andra användare: batteriets livslängd. Medan lampan levererar starkt ljus, kan batteriet snabbt tömmas vid kontinuerlig användning. Detta kan vara en begränsning för dem som arbetar långa pass utan tillgång till laddning.

I omdömen och användarrecensioner har DCL040 ofta fått höga betyg för dess ljusstyrka och användarvänlighet. Exempelvis noteras dess huvudrotation ofta som en nyckelfunktion. Dessutom är den kompatibel med DeWalts 20V MAX batteriserie, vilket underlättar för de som redan använder andra DeWalt-verktyg.

Sammanfattningsvis passar DeWalt DCL040 för proffs och DIY-entusiaster som behöver en pålitlig, kraftfull och användarvänlig arbetslampa. Dess flexibilitet och robusthet väger upp för den kortare batteritiden, vilket gör den till ett klokt val för många.

Det roterbara huvudet gör den mångsidig för olika uppgifter, liksom bälteskroken.

Raff, Amazon

Aktuella priser

Vanliga frågor om arbetsbelysning

Innan man införskaffar ny arbetsbelysning kan det vara klokt att kartlägga sina behov och genomföra lite grundläggande research. Så vår förhoppning är att vår FAQ kan svara på några av dina utestående frågor och funderingar.

Källor & test – Arbetslampa

Utbudet av olika arbetslampor är relativt stort och för att kunna presentera ett varierat och relevant urval har vi använt oss av ett flertal olika källor. Nedan har vi listat ett par exempel:

  • Bygghemma – Vi har granskat ett flertal olika tester av arbetslampor. Ett exempel är Bygghemmas test av arbetsbelysning. I deras test, som du kan ta del av här, utsågs Gelia TARGET T30AS till “bäst i test”.
  • Omdömen – Utöver tester av arbetslampor har vi granskat mängder av omdömen och recensioner. Våra primära källor för denna information har varit Amazon och TrustPilot.
  • YouTube – Även YouTube har varit en bidragande källa till vårt urval. På YouTube finns mängder av användbar information och recensioner av olika former av arbetsbelysning.
Skribent
Foto av författare
Mathias Lundgren
Mathias Lundgren började sin yrkesbana som mekaniker, en roll som lade grunden för hans livslånga passion för bilar. Med åren växlade han spår från verkstaden till skrivbordet och är idag en uppskattad skribent för flera framstående e-handelsbutiker.