Tigersåg – Bäst i test

En bra tigersåg kan vara oumbärlig för allt från rivningsarbeten till diverse uppgifter i trädgården. Här granskar vi några av de populäraste modellerna som antingen fått mycket goda omdömen eller presterat bra i tester av tigersågar.

  • Vårt val
Tigersåg bäst i test
Bosch GSA 18 V-LI
  • Bra köp
Batteridriven tigersåg
DeWalt DCS367N
  • Budgetval
Billig tigersåg
Black & Decker BDCR18N

Batteridrivna tigersågar utifrån test och omdömen

Tigersågen kan ha väldigt varierande användningsområden och därför kan olika modeller passa olika bra för specifika behov. Vi har därför valt att presentera ett mindre utbud av batteridrivna tigersågar som möter lite olika behov till en varierande kostnad.

Bosch GSA 18 V-LI

Bosch GSA 18 V-LI

Varvtal obelastad (1:a/2:a växeln): 0 – 2.400 / 2.700 varv/min Slagfrekvens (1:a/2:a växeln): 2.400 / 2.700 varv/min Batterispänning: 18 V Slaglängder: 28 mm Träsågning (Vibrationsemissionsvärde ah): 20.0 m/s² Träsågning (Onoggrannhet K): 2.5 m/s² Vikt med batteri: 3,4 kg Mått (LxH): 450 x 219 mm

När det kommer till pålitliga verktyg står Bosch ofta i framkant. Den batteridrivna tigersågen Bosch GSA 18 V-LI är inget undantag. Efter granskning av dess kapacitet och genom att jämföra den med andra tigersågar på marknaden, framträder den som en stjärna i sin kategori. Lägg därtill de väldigt goda omdömen den fått från både yrkesanvändare och hemmafixare.

Den mest framträdande fördelen? Kraften. Trots sin kompakta design levererar denna tigersåg en imponerande skärkraft. Den 18V batteridrivna motorn säkerställer en konstant och jämn prestanda, vilket sparar både tid och ansträngning. Dessutom är dess design ergonomisk, vilket minskar belastningen på armar och axlar under långa arbetspass.

När det gäller specifikationer skryter sågen med ett verktygslöst bladbyte. Detta möjliggör för snabba skift mellan olika uppgifter om så önskas. Dess variabla hastighetsinställningar möjliggör dessutom finjustering baserad på materialet som bearbetas, vilket ger optimala skärresultat varje gång.

Samtidigt, inget verktyg är perfekt. En svaghet med Bosch GSA 18 V-LI är att den kan upplevas som något tyngre jämfört med några konkurrenter inom samma prestandaklass. Detta kan vara en övervägande faktor för de som prioriterar lätthet framför allt.

Olika tester av Bosch GSA 18 V-LI, utförda av både professionella och amatörer, vittnar om dess höga prestanda och hållbarhet. Trots detta är det alltid viktigt att matcha verktyget med den tänkta uppgiften.

Slutligen, vem är detta verktyg för? Den passar utmärkt för såväl professionella hantverkare som kräver topprestanda, som för ambitiösa hemmafixare som önskar en kraftfull såg för diverse mindre projekt.

Sammanfattningsvis kombinerar Bosch GSA 18 V-LI kraft med precision och ergonomi. Med några mindre förbehåll kan detta verktyg mycket väl vara en värdefull tillgång i varje verktygssamling.

Mycket bra tigersåg i en mycket trevlig serie från Bosch.

Anders, TrustPilot

Aktuella priser

DeWalt DCS367N

DeWalt DCS367N

Slagfrekvens: 2900 slag/min Slaglängd: 28,6 mm Vikt: 2,3 kg Mått (LxH): 363 x 203 mm LED-lampa: Ja Energikälla: Batteridriven Spänning: 18 V

DeWalt fortsätter att leverera verktyg av hög kvalitet och tigersågen DCS367N är inget undantag. Med en kompakt design och imponerande kraft, hanterar denna maskin de tuffaste uppgifterna med lätthet.

Genom tester har det framkommit att DCS367N står ut på flera områden. För det första, dess borstlösa motor. Denna specifikation säkerställer att sågen erbjuder längre driftstid, vilket minskar uppehållstiden för användarna. Dessutom, med ett maximal skärdjup på 300 mm, har användaren möjlighet att klippa genom en rad olika material.

En annan framstående egenskap är den integrerade LED-lampan. I dåligt upplysta arbetsmiljöer kan denna detalj göra en stor skillnad, vilket ger bättre sikt och därmed högre precision.

Naturligtvis finns det rum för förbättringar. En del användare har rapporterat att bladbytet kan upplevas något krångligt, särskilt i jämförelse med konkurrenternas modeller. Detta anser vi dock vara en mindre nackdel då just bladbyten kan kräva lite träning oavsett modell.

Så, för vem är denna tigersåg bäst lämpad? Med tanke på dess robusta byggkvalitet och effektivitet, skulle den passa perfekt för proffs inom byggbranschen samt ambitiösa hemmafixare som kräver det bästa av sina verktyg. Omdömen vittnar också om att både professionella användare och hemmafixare uppskattar denna tigersåg.

Vi anser att DeWalt DCS367N är en pålitlig och effektiv tigersåg. Trots vissa mindre brister, överstiger dess fördelar vida nackdelarna. Denna tigersåg är definitivt värd att överväga för den som söker en kombination av hållbarhet, kraft och precision. Priset är dock relativt högt så om du endast har ett sporadiskt behov av en tigersåg kan det finnas billigare och lämpligare alternativ.

Aktuella priser

Black & Decker BDCR18N

Black & Decker BDCR18N

Slag: 0 – 3000 /min Slaglängd: 22 mm Snabbfäste: Nej Ljudtryck: 90.5 dB(A) Ljudeffekt: 79.5 dB(A) Vibration: 19.7 m/s² Energikälla: Batteridriven Spänning: 18 V

Black & Decker BDCR18N är ett populärt alternativ inom kategorin billigare tigersågar. Med sin kraftfulla motor och intuitiva design möjliggör den precision och effektivitet vid de mest krävande uppgifterna. Ett lysande exempel på detta är dess hastighetsvariator, som ger användaren full kontroll över sågens hastighet baserat på materialet och uppgiften.

Utifrån tester och jämförelser har BDCR18N uppvisat en god prestanda, särskilt när det gäller batterilivslängd och kapacitet. Den trådlösa designen erbjuder en ovärderlig flexibilitet, vilket gör den perfekt för både hobbyprojekt och vissa professionella uppgifter. Dess ergonomiska handtag och lätta vikt säkerställer att även långvariga arbetspass förblir bekväma. 

Dock, ingen produkt är perfekt. I negativa omdömen från användare noterar vi att bladbytet kan vara en aning klurigt till en början. Det är dock en aspekt som kan förbättras med lite övning och bekantskap med produkten.

Sammanfattningsvis passar Black & Decker BDCR18N för en rad olika användare, från DIY-entusiaster till yrkesverksamma inom byggsektorn. Med dess specifikationer, som till exempel hastighetsvariatorn och den trådlösa designen, är det lätt att förstå varför denna tigersåg är så populär på marknaden.

Trots sina små brister, står det klart att BDCR18N är ett starkt bidrag från Black & Decker, och vi rekommenderar den för dig som är på jakt efter en pålitlig och lite billigare tigersåg. Detta är dock inte en modell som kommer utses till “bäst i test”. Det finns betydligt starkare alternativ med fler funktioner än BDCR18N. Men har du inte ett återkommande behov av en tigersåg kan detta faktiskt vara det bästa alternativet för dig.

Aktuella priser

Vanliga frågor om tigersågar

Har du aldrig upplevt ett behov av att äga en tigersåg kan det säkert finnas en del frågor om du nu är i processen att köpa en. Vi har därför sammanställt våra svar på några av de vanligaste frågorna som brukar dyka upp gällande tigersågar.

Källor & test – Tigersåg

Det urval av batteridrivna tigersågar vi har valt att presentera här grundar sig i olika tester, omdömen och recensioner. Nedan är ett par exempel på de källor som vi har använt:

  • Gör Det Själv – Gör Det Själv har mycket material och information om tigersågar. De har också genomfört ett större test av 6 olika batteridrivna alternativ där de bland annat testar modeller från Bosch och Makita. Det granskar även lite billigare alternativ från exempelvis Biltema. Du kan ta del av deras test här.
  • Bäst-i-test.se – Även den oberoende sajten Bäst-i-test.se har genomfört ett test av 6 olika tigersågar. Utmärkelsen “bäst i test” gick där till AEG BUS18. Vårt budgetval, Black & Decker BDCR18N, får goda betyg och anses vara lämplig för lite enklare arbetsuppgifter. Hela testet finner du här.
  • Omdömen – Eftersom det inte har funnits väldigt många större tester av tigersågar har olika omdömen varit viktiga för vårt urval. Här har Amazon varit en bidragande källa. På Amazon har exempelvis Bosch GSA 18 V-LI nästan tusen omdömen från faktiska användare. Betygen är också extremt bra och enligt oss mer av en garant än att någon utnämnt den till “bäst i test”.
  • YouTube – För lite mer djupgående recensioner har YouTube varit en bra källa. Där finns det gott om entusiaster som delar med sig av sina erfarenheter. Både positiva och negativa. Ett exempel är Do It All Dans grundliga recension av DeWalt DCS367N som du kan se nedan.