Sänksåg

SänksågEn sänksåg är en förfinad variant av en cirkelsåg och är perfekt för dig som har ett behov av precisionssågning. En av sänksågens största fördelar är att du kan börja snittet mitt i en skiva. Det är även möjligt att ställa in maximalt sågdjup. Detta möjliggör att snittet inte nödvändigtvis behöver gå igenom hela skivan. Exempel på användningsområden för en sänksåg är att korta av dörrar, såga bänkskivor eller olika typer av möbelsnickeri.

Hur fungerar en sänksåg?

Har du aldrig sett en sänksåg användas kan det vara svårt att förstå dess potentiella nytta. I videon nedan får du en bra uppfattning kring hur användningsbar en sänksåg kan vara.

Andra typer av sågar

Sänksåg eller cirkelsåg för precision?

Både sänksågar och cirkelsågar används för att klyva träbitar. Skillnaden mellan dem är att du med sänksåg låter dig sänka ned klingan mot materialet du ska såga i, vilket gör att du kan börja såga mitt i trästycket du vill bearbeta. Sänksågar är i och med det bättre för arbeten som kräver hög precision.

Vilken sänksåg är bäst?

Det finns sänksågar för olika typer av arbeten och syften. En bra sänksåg har slimmats på ena sidan vilket låter dig komma åt att såga nära väggar. Om du vill kunna såga i vinklar ska du leta efter en geringsbar sänksåg. Tänk på arbetsmiljön genom att köpa en modell med spånutsug.