Lövblås – Bäst i test

När hösten kommer kan en riktigt bra lövblås vara en fantastisk assistent. Men vilken är bäst? Det beror så klart på dina behov så därför har vi här valt att presentera ett par olika alternativ som skiljer sig åt en aning både när det gäller pris och prestanda.

  • Vårt val
Lövblås bäst i test
Milwaukee M18 FBL-0
  • Bra köp
Bra lövblås
Metabo LB 18 LTX BL
  • Prisvärd
Billig lövblås
Black & Decker GWC1820PCB

Lövblåsare utifrån test och omdömen

För inte så länge sedan var majoriteten av lövblåsare bensindrivna och mer ämnade för yrkesmänniskor. Men i och med den snabba utvecklingen av batteridrivna alternativ finns det numera ett skapligt stort utbud av batteridrivna lövblåsare som inte kompromissar allt för mycket gällande prestanda.

Alla alternativ vi valt att presentera här är batteridrivna. De skiljer sig aningen åt både gällande pris och luftflödeshastigheter. Vad det har gemensamt är att de har mottagit väldigt goda omdömen, alternativt att de presterat bra i olika tester av lövblåsare. Vår förhoppning är att du här ska kunna finna den bästa lövblåsen utifrån dina behov.

Milwaukee M18 FBL-0

Milwaukee M18 FBL-0

Batterispänning: 18 V Batterityp: Li-Ion (Lithium-ion batteri) Vikt med batteri: 4.4 kg Max. luftflöde: 193 km/h Luftvolym: 8.75 m³ per minut Fläkthastighet: 14.000 varv/minut

Milwaukee M18 FBL-0 lövblås är verkligen en kraft att räkna med. Med ett imponerande luftflöde och effektivitet, står den ut i skaran av trädgårdsredskap. Den levererar en pålitlig och beständig prestanda tack vare dess kolborstfria motor, innovativa design och robusta konstruktion.

Dess kompakta format och lätta vikt gör den idealisk för långa arbetspass. Man får snabbt jobbet gjort, utan att känna tyngden i armen. Med tanke på Milwaukee’s rykte, förväntas också en lång livslängd och M18 FBL-0 kompromissar verkligen inte på den fronten.

Enligt recensioner och omdömen är M18 FBL-0 högt rankad när det gäller effektivitet, hållbarhet och användarvänlighet. Ett exempel på specifikationer inkluderar dess avancerade batteriteknik, som garanterar längre driftstid och snabbare uppladdning. Dessutom, dess variabla hastighetsreglage ger användaren fullständig kontroll över enheten, vilket gör den till ett verktyg som passar alla uppgifter.

Naturligtvis, som med alla produkter, finns det några nackdelar. En mindre kritik som framkommit från användarna är batteriets vikt. Även om enheten i sig är lätt, kan batteriet kännas lite tungt efter en längre användningsperiod. Detta är dock en mindre kompromiss för den kraft och effektivitet enheten levererar.

För vem passar då denna batteridrivna lövblås? Den är perfekt för både proffs inom trädgårdsbranschen och den passionerade hemmafixaren. Oavsett om man har en stor gård eller en liten trädgård, kan man lita på att Milwaukee M18 FBL-0 kommer att vara ett oumbärligt redskap. Den är dock relativt dyr så har du enbart sporadiska och lite enklare behov kan det säkert finnas billigare alternativ som kan lösa uppgiften.

Sammanfattningsvis, Milwaukee M18 FBL-0 lövblås kombinerar kraft, effektivitet och hållbarhet i en snygg paketering. Medan den har några små brister, överväger fördelarna vida dessa. Den har definitivt satt en hög standard inom trädgårdsredskap.

Bra kvalitet och prestanda som de flesta av Milwaukees produkter. Så länge man redan har batterier och laddare så är den prisvärd. Användbar till mycket mer än man tror.

Paul, TrustPilot

Aktuella priser

Metabo LB 18 LTX BL

Metabo LB 18 LTX BL

Batterispänning: 18 V Lufthastighet: 150 km/h Luftmängd: 650 m³/h Tomgångsvarvtal: 0 – 20300 /min Tomgång: 2.5 m/s² Ljudtrycksnivå: 68 dB(A) Ljudeffektsnivå (LwA): 89 dB(A) Mätosäkerhet K: 1.5 dB(A) Vikt (med batteripaket): 2.5 kg

Efter noggrant granskning av marknadens lövblåsaralternativ, framstår Metabo LB 18 LTX BL som en stjärnspelare. Med sin avancerade batteridrift, som ger användaren frihet från sladdar, kan man enkelt och effektivt tackla stora ytor. Dess ergonomiska design minskar belastningen på armar och rygg, vilket gör den till en dröm för längre arbetspass.

Flera tester av Metabo LB 18 LTX BL har belyst den imponerande kraften och uthålligheten hos denna enhet. Ett av de mest anmärkningsvärda inslagen är den borstlösa motorn, som inte bara förlänger maskinens livslängd utan också ökar effektiviteten. Luftflödet imponerar, och den enkla justeringen av hastigheten säkerställer att den passar för både lätta och krävande uppgifter.

Trots alla dess positiva aspekter finns det några mindre reservationer att tänka på. Vissa användare har påpekat att batterilivslängden, trots att den är tillfredsställande, kan bli kortare under kontinuerligt högintensivt arbete. Detta är dock en mindre nackdel med tanke på alla fördelar som maskinen erbjuder.

För vem passar denna lövblås bäst? För dem som värdesätter kvalitet, effektivitet och ergonomi. Oavsett om det är för yrkesmässig användning eller den hängivna trädgårdsentusiasten, så levererar Metabo LB 18 LTX BL resultat som överträffar de flestas förväntningar.

Sammanfattningsvis har Metabo LB 18 LTX BL visat sig vara en toppklassig lövblås, vilket bekräftas av flertalet tester. Med imponerande specifikationer som den borstlösa motorn och justerbar hastighet, sätter den en ny standard på marknaden. Det lilla aber med batterilivslängden kan lätt överse med tanke på alla andra positiva egenskaper.

Så, för dem som söker en lövblås som kombinerar kraft med användarvänlighet, är Metabo LB 18 LTX BL ett utmärkt val enligt oss.

Aktuella priser

Black & Decker GWC1820PCB

Black & Decker GWC1820PCB

Batterispänning: 18 V Blåshastighet: 209 km/h Luftvolym: 98 m³/min Laddningstid: 45 min (med BL1518FC) Vikt: 2,0 kg

När det kommer till trädgårdsunderhåll är Black & Decker ett varumärke att räkna med. En av deras stjärnprodukter, GWC1820PCB lövblås, har blivit en favorit bland trädgårdsmästare och hushåll över hela landet. Med sin kraftfulla motor, ger den en imponerande blåshastighet, vilket gör att löv och skräp snabbt sveps undan.

Baserat på tester av GWC1820PCB, står det klart att denna lövblås inte bara är effektiv utan också användarvänlig. Exempelvis fick den väldigt goda betyg i Råd & Röns stora test av lövblåsare. Den fick faktiskt liknande totalbetyg som betydligt dyrare alternativ från Husqvarna och Bosch. Detta gör den till en mycket prisvärd lövblås enligt oss.

Med en vikt på endast 2,4 kg och en kompakt design, är den lätt att manövrera, även under längre användning. Ännu bättre, det inbyggda Powercommand-systemet låter användaren välja mellan max effekt för att blåsa bort våta löv eller förlängd driftstid för mindre krävande jobb.

Naturligtvis, som med alla produkter, finns det utrymme för förbättring. En del användare har nämnt att batterilivslängden kunde vara längre, särskilt vid konstant användning på högsta effektnivå. Detta är dock ett mindre problem i ljuset av maskinens övergripande prestanda.

Vem skulle då dra nytta av Black & Decker GWC1820PCB? För trädgårdsentusiaster som vill ha ett lätt, kraftfullt och användarvänligt verktyg, är det ett utmärkt val. För stadshushåll med mindre gårdar eller uteplatser, blir det en ovärderlig assistent vid rengöring av löv eller annat trädgårdskräp.

Sammanfattningsvis, med tanke på dess specifikationer, användarrecensioner och de tester som GWC1820PCB har genomgått, är det tydligt att Black & Decker återigen har levererat en produkt av hög kvalitet. Detta är utan tvekan en lövblås som uppfyller och överträffar förväntningarna. Och även om den har mindre brister, som batteriets livslängd, uppvägs dessa lätt av dess styrkor. Den rekommenderas varmt för dem som söker ett tillförlitligt trädgårdsverktyg som samtidigt inte kostar speciellt mycket.

Jag använder den för att blåsa bort löv och kottar som dagligen samlas på min öppna altan. Mycket enklare än att sopa.

Kina, TrustPilot

Aktuella priser

Vanliga frågor om lövblåsare

Specifikationer och funktioner hos en lövblås är inte nödvändigtvis helt enkla att tolka. Så misströsta inte om du känner att du har flera obesvarade frågor. Nedan försöker vi reda ut svaren på några av de vanligast förekommande frågorna från personer som är på jakt efter den bästa lövblåsen för kommande uppgifter.

Källor & test – Lövblås

Det finns inte mängder av oberoende tester av lövblåsare. Vi har dock funnit ett par vi kan rekommendera för vidare läsning. Dessa tester, plus övriga primära källor vi använt oss av, listas nedan:

  • Råd & Rön – Ett av de mer ambitiösa testerna av lövblåsare står Råd & Rön för. De har testat hela 26 olika modeller. Av de batteridrivna modellerna som testades fick DeWalt DCM562PB högst betyg och utsågs därmed till “bäst i test”. Av de lite billigare alternativen utmärktes sig Black & Decker GWC1820PCB och fick beröm för bland annat hanterbarhet och miljöpåverkan. Det kompletta testet finner du här.
  • Gör Det Själv – Även Gör Det Själv har genomfört ett relativt stort test av lövblåsare. Totalt granskar de sex populära lövblåsar på 18 volt och fastslår att skillnaderna mellan alternativen är stora. Du kan ta del av deras slutsatser här.
  • Omdömen – Utöver tester av lövblåsare har omdömen bidragit till vårt val av sortiment att presentera här. För just omdömen har vi primärt använt oss av Amazon och TrustPilot som källor. Inte minst Amazon erbjuder tusentals av riktiga kundomdömen som kan vara mycket avslöjade kring både positiva och negativa egenskaper hos en specifik modell.
  • YouTube – För lite mer djupgående recensioner av specifika modeller har YouTube varit en viktig källa. Ett exempel är MJ Altairys recension av Milwaukee M18 FBL-0 som du kan ta del av nedan.
Skribent
Foto av författare
Helena Olsson
Helena är en passionerad trädgårdsentusiast vars gröna fingrar och kärlek till naturen leder henne genom livet. Utöver sitt arbete med att hjälpa Sågkungen.se, driver Helena sin egen blogg om trädgårdsskötsel där hon delar med sig av sina bästa tips och råd för att skapa och underhålla en blomstrande trädgård.