Publicerad den

Populära tillverkare av kap- och gersågar

Kap och gersågar

Även om en kap- och gersåg kan vara rejält skrymmande och kosta en hel del är den ändå en mycket populär såg hos både professionella och hemmafixare. Den kommer dock i många olika utföranden med varierande styrka och funktionalitet. Här tittar vi närmare på några av de populäraste tillverkarna av kap- och gersågar.

När det gäller många andra typer av sågar blir det allt mer vanligt med batteridrivna alternativ. Idag är det nästan vanligare med batteridrivna tigersågar och sticksågar än nätdrivna modeller. Så är inte fallet med kap- och gersågen. Här är det fortfarande nätdrivet som dominerar även om det börjar dyka upp batteridrivna alternativ. Valet av märke och eventuell batteriplattform är med andra ord inte lika intressant när det gäller val av kap- och gersåg. Istället är det mer en fråga om styrka, funktionalitet och självfallet pris.

I stort sett alla större verktygstillverkare har åtminstone ett par alternativ när det gäller kap- och gersågar i sina respektive sortiment. Bland några av de största aktörerna märks bland annat Bosch, DeWalt, Metabo, HiKOKI, Makita och Milwaukee. Vi har här valt att fokusera på de tre förstnämnda. 

Bosch kap- och gersågar

Den tyska jätten Bosch har självfallet mängder av olika alternativ när det gäller kap- och gersågar. Både nätdrivna och batteridrivna alternativ. De har också en stor variation gällande både styrka och funktionalitet i sitt sortiment. Inom serien Bosch Professional finner du några av de starkaste och mest avancerade kap- och gersågarna på marknaden idag. Just dessa alternativ är främst riktade mot yrkesanvändare och kan kosta en mindre förmögenhet. Inom serien Bosch DIY har det dock gott om billigare alternativ som lämpar sig främst mot hemmafixaren. 

Populära modeller från Bosch

Nedan har vi listat ett urval av de populäraste kap- och gersågarna från Bosch:

DeWalt kap- och gersågar

DeWalt har ett enormt sortiment av diverse verktyg. Inom deras sortiment ryms allt från spikpistoler och vinkelslipar till tigersågar och cirkelsågar. När det gäller kap- och gersågar har de flera mycket populära alternativ för både professionella och hemmafixare.

Populära modeller från DeWalt

Nedan har vi listat ett urval av de populäraste kap- och gersågarna från DeWalt:

Metabo kap- och gersågar

Av de tillverkare vi valt att fokusera på här är nog Metabo det varumärke som är minst bekant för många svenskar. I alla fall bland hemmafixare. Tyska Metabo är dock ett väldigt populärt varumärke internationellt som uppskattas för sin kvalité och innovativa produkter. När det gäller kap- och gersågar har de ett varierat utbud som sakta men säkert har vuxit i popularitet på den svenska marknaden.

Populära modeller från Metabo

Nedan har vi listat ett urval av de populäraste kap- och gersågarna från Metabo:

Sammanfattning

Det finns så klart väldigt många andra alternativ än de vi rekommenderat här. Vi tror dock att du har mycket goda förutsättningar att bli nöjd med din kap- och gersåg om du väljer ett alternativ från ett kvalitetsmärke. Om du föredrar batteridrivet rekommenderar vi att kontrollera om du redan har kompatibla batterier eller om varumärket du är intresserad av har andra verktyg eller sågar som går att använda med samma batteri.