Publicerad den

Bästa batteridrivna vinkelslipen för hemmafixare

Bästa batteridrivna vinkelslipen för hemmafixare

Vinkelslipen är ett verktyg med många potentiella användningsområden. Så den modell som är bäst för en användare behöver inte nödvändigtvis var den bästa för dig. Det finns dock vissa alternativ och märken vi känner att vi kan rekommendera.

För att kunna ge bra rekommendationer har vi gått igenom omdömen och tester av olika batteridrivna vinkelslipar. Det är så klart svårt att säga att en specifik vinkelslip är den bästa men vi känner oss trots allt trygga med vårt val.

Makita DGA506Z – Testvinnare

Makita DGA506Z - Bästa vinkelslip

En batteridriven vinkelslip som utmärker sig lite extra är Makita DGA506Z. Den ligger i topp av Prisjakts ranking av populära vinkelslipar. Den har dessutom fått väldigt bra betyg av användare och har utsetts till “bäst i test” av Gör Det Själv. I deras test fick den bland annat 10/10 i säkerhet. Just säkerheten anser vi vara extra viktigt för hemmafixare som kanske inte använt en vinkelslip tidigare.

Finns att köpa online

Makita DGA506Z är en mycket populär vinkelslip och finns tillgänglig online hos flera större e-handlare. Den går att köpa med batteri eller utan ifall du redan äger ett kompatibelt batteri. Via länkarna nedan hittar du aktuella priser hos några av de mer välsorterade e-handlarna när det gäller verktyg och maskiner.

Specifikationer för Makita DGA506Z

Spänning: 18 V Varvtal (min-1): 8500 Spindel: M14 Håldiameter: 22,23 mm Slipskivans diameter: 125 mm Ljudtrycksnivå: 79 dB(A) Buller mättolerans (K-faktor): 3 dB(A) Vibrationsnivå: 6,0 m/sec² Vibrationstolerans (K-faktor): 1,5 m/sec² Mått (L x B x H): 362 x 140 x 151 mm Vikt (med standardbatteri): 2,4 – 3,8 kg

Om Makita DGA506Z

Makita DGA506Z är en stark 18V vinkelslip med kolborstfri motor. Den har en slipskiva med en diameter på 125 mm och en håldiameter på 22,23 mm. När det gäller säkerhet har den dubbla säkerhetsgrepp och elektronisk broms. Den uppskattas även för sitt smala motorhus som möjliggör för ett bra arbetsgrepp. Den har dessutom bra värden gällande vibrationsnivå och ljudtrycksnivå. Något som är viktigt om du planerar längre arbetspass med din vinkelslip.

Utöver tilltalande specifikationer och ett bra pris har Makita DGA506Z dessutom utmärkt sig i tester. I Gör Det Självs test av vinkelslipar blev den ohotad testvinnare. De testade flera batteridrivna vinkelslipar utifrån hastighet, uthållighet, säkerhet och ergonomi. Att Makita DGA506Z fick toppbetyg i säkerhet anser vi vara lite extra viktigt för just hemmafixaren. Vinkelslipen är nämligen ett verktyg där olyckor kan ske och det gäller att vara försiktig om du inte är en erfaren användare.

Smidig och kraftfull maskin. Använt till både kapning och slipning.

EH, TrustPilot

Andra populära vinkelslipar

Om Makita inte är ditt föredragna märke finns det gott om andra bra alternativ. De modeller vi listar nedan är alla bra alternativ till Makita DGA506Z:

Köpguide batteridriven vinkelslip

Om du är ute efter en bra batteridriven vinkelslip finns det ett par saker vi rekommenderar att du kontrollerar. Nedan har vi listat det vi anser vara viktigast att du har kontrollerat innan ett eventuellt köp.

Säkerhet

Olyckor kan hända med alla verktyg men faktum är att vinkelslipar är överrepresenterade i olycksstatistiken. Mycket har hänt under senare år gällande diverse säkerhetsfunktioner och det kan vara bra att kontrollera vad som gäller för den modell du är intresserad av. Bland bättre säkerhetsfunktioner märks bland annat brytare med ”dödmansgrepp”, motorbroms, mjukstart och återstartsskydd samt kick-back säkerhetsfunktion.

Ergonomi

Även ergonomiska egenskaper kan vara värda att kontrollera. Speciellt om du vet att du kommer använda vinkelslipen länge och ofta. Faktorer som typ av grepp och angivna vibrationsnivåer och ljudtrycksnivåer kan vara värda att kontrollera. Även vinkelslipens vikt (inklusive batteri).

Batteri

Det finns både nät- och batteridrivna vinkelslipar. Föredrar du batteridrivna verktyg kan det vara värt att kontrollera vilka batterier du redan äger. Större varumärken har mängder av olika verktyg i sina respektive sortiment. Tyvärr är det inte alltid så att ett batteri är kompatibelt med alla verktyg. Inte ens från samma varumärke. Har du redan ett kompatibelt batteri finns det så klart lite pengar att spara.

Motor

Planerar du jobba regelbundet med din kommande vinkelslip rekommenderar vi att du väljer ett alternativ med kolborstfri motor. Det är förvisso lite dyrare men din vinkelslip kommer antagligen hålla sig vid god vigör i många år framöver.

Vanliga frågor om vinkelslipar

Nedan har vi sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna kring batteridrivna vinkelslipar:

Vilka är vinkelslipens primära användningsområden?

Vinkelslipen har många potentiella användningsområden. Bland de mer vanliga märks bland annat kapning av metallrör, skära sten och kakelplattor, fräsa fogar och slipa betong.

Vilka fördelar finns det med en batteridriven vinkelslip?

I jämförelsen mellan nät- och batteridrivna verktyg har batteridrivna vinkelslipar det vanliga fördelarna. Nämligen dess mobilitet och att du inte är beroende av eluttag och förlängningssladdar. En nackdel är att det är aningen tyngre (allt annat lika) och vill du ha en riktigt kraftfull vinkelslip kan det vara nödvändigt att fokusera på nätdrivna alternativ.

Vilka märken är bäst när det gäller vinkelslipar?

Alla större verktygsmärken har ett par alternativ när det gäller vinkelslipar i sina respektive sortiment. När det gäller vinkelslipar gillar vi Bosch, DeWalt och Makita. Även Milwaukee har ett par riktigt bra alternativ.

Källor