Publicerad den

Bästa batteridrivna cirkelsågen för hemmafixare

Bästa batteridrivna cirkelsågen för hemmafixare

Cirkelsågen är en av de mest användbara sågarna och nästan ett måste för den ambitiösa hemmasnickare. Men vilken modell är den bästa? Svaret skiftar så klart beroende på vem du frågar.

Vi har därför tittat på oberoende tester och omdömen av olika batteridrivna cirkelsågar. Det finns många kandidater men vi har en cirkelsåg vi tycker är värdig att benämnas den bästa batteridrivna cirkelsågen för hemmafixare.

Dewalt DCS570NT – Testvinnare

Dewalt DCS570NT - Batterdriven cirkelsåg

Gör Det Själv genomför, enligt oss, väldigt grundliga och bra tester av olika verktyg och sågar. I deras test av batteridrivna cirkelsågar granskades sju olika alternativ från olika toppmärken. Den cirkelsåg som fick överlägset bäst betyg var Dewalt DCS570NT. Den har dessutom fått väldigt goda omdömen av både hemmafixare och professionella användare. Därför rekommenderar vi Dewalt DCS570NT som den bästa batteridrivna cirkelsågen för hemmafixare

Finns att köpa online

DeWalt är ett populärt märke och finns i flera e-handlares sortiment. Via länkarna nedan kan du hitta Dewalt DCS570NT hos några av de alternativ vi finner ligger bra till rent prismässigt och har snabba leveranser:

Specifikationer för Dewalt DCS570NT

Spänning: 18 V Obelastad hastighet: 5500 varv/min Klingdiameter: 184 mm Klinghålsdiameter: 16 mm Geringskapacitet: 57° Max sågdjup i 90°: 64 mm Hand/Arm Vibration: 2.5 m/s² Ljudtryck: 92 dB(A) Mått (LxH): 355×245 mm Vikt: 3.6 kg

Om Dewalt DCS570NT

Dewalt DCS570NT är en 18V cirkelsåg med kolborstfri motor som ger ett varvtal på 5500 varv/min. Den är utrustad med en 184 mm klinga och har en geringsvinkel på maximalt 57°. Det maximala sågdjupet i 90° är 64 mm. En bra cirkelsåg för dig som önskar klyva eller kapa trä eller andra diverse byggmaterial.

Utöver sin kapacitet uppskattas den även för sina ergonomiska egenskaper. Den har exempelvis extra handtag för dubbelt grepp. Och med en vikt på 3,6 kg är det en relativt lätt cirkelsåg. Den har dessutom bra värden när det gäller vibration och ljudtryck. En mer eller mindre komplett cirkelsåg som vi tror det flesta hemmafixare kommer att uppskatta. 

Passar som handsken i ett fritidshus utan el. I med batteriet, sen är det bara att köra.

Ann-Sofi, TrustPilot

Andra populära cirkelsågar

Det finns så klart många andra bra alternativ när det gäller batteridrivna cirkelsågar. Och har du redan kompatibla batterier från ett annat märke än DeWalt kan det så klart vara värt att jämföra. Nedan har vi listat några andra populära batteridrivna cirkelsågar:

Köpguide batteridriven cirkelsåg

Om du är ute efter en bra batteridriven cirkelsåg finns det några saker vi rekommenderar att du kontrollerar. Nedan har vi listat det vi anser vara viktigast att du har koll på.

Batterier

Utöver styrkan kan det vara värt att kontrollera om du redan har batterier som är kompatibla med den cirkelsåg du är intresserad av. Större tillverkare har inte sällan en batteriplattform där samma batterier kan användas till flera olika sågar och även andra verktyg. Kan du köpa din cirkelsåg “naken” finns det pengar att spara.

Motor

Glöm inte att kontrollera kapaciteten på motorn. Bättre cirkelsågar har en kolborstfri motor. Något vi rekommenderar om du vet med dig att du kommer använda cirkelsågen regelbundet. En kolborstfri motor ger nämligen cirkelsågen bättre förutsättningar att hålla i många år.

Klinga och sågdjup

Lite extra viktigt är såklart att hålla koll på vilken typ av klinga cirkelsågen levereras med och dess maximala sågdjup. Vet du redan vad du kommer såga med cirkelsågen kan det vara värt att kontrollera så att den tänkta modellen verkligen klarar den kommande uppgiften.

Ergonomi

Kommer du jobba mycket med din cirkelsåg kommer dess ergonomiska egenskaper vara av vikt. Med ergonomiska egenskaper tänker vi bland annat på handtag, vibrationer, ljud och cirkelsågens vikt inklusive batteri.

Vanliga frågor om cirkelsågar

Nedan har vi sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna kring batteridrivna cirkelsågar.

Vilka är cirkelsågens primära användningsområden?

Cirkelsågen är perfekt när du behöver såga långa och raka snitt. Är du extra noggrann rekommenderas en cirkelsåg med styrskena. Cirkelsåg kan även med fördel användas för klyvning av virke.

Vilka fördelar finns det med en batteridriven cirkelsåg?

Det finns både nätdrivna och batteridrivna cirkelsågar. Den främsta fördelen med batteridrivna alternativ är mobiliteten och att du inte behöver ha tillgång till eluttag.

Vilka märken är bäst när det gäller cirkelsågar?

Bland de bästa märkena när det gäller cirkelsågar finner du bland annat DeWalt, Bosch och Makita. Även Milwaukee och Festool har ett par riktigt bra alternativ. Letar du efter en lite billigare cirkelsåg rekommenderar vi Black & Decker eller Ryobi.

Källor